Nisupõld

II kooliastme kodundusõppes omandatakse teadmisi ja oskusi igapäevaeluga toimetulekuks.

Praktilise toiduvalmistamise käigus tutvutakse muuhulgas teraviljade, teraviljasaaduste ja teraviljatoitudega. Käesolev õpiobjekt on loodud digitaalse abimaterjalina õpetajatele ja lapsevanematele, et toetada õpilasi teraviljade ja teraviljasaaduste tundmaõppimisel ning teraviljatoitude valmistamisel.

Õpiobjekti eesmärgiks on  õppida tundma 8 erinevat teravilja (rukis, nisu, oder, kaer, tatar, mais, hirss, riis), teraviljasaadusi ja õppida neist saadustest teraviljatoitusid valmistama.

Õpiobjekti läbinu:

  • kirjeldab ja  määrab iseloomulike tunnuste järgi õpitud teravilju;
  • kirjeldab mõiste täistera tähendust ja täisteratoodete kasulikkust;
  • määrab teraviljasaadusi töötlemisviiside kaudu;
  • valmistab õppevideote abil teraviljatoitusid, kasutades külm- ja kuumtöötlemistehnikaid.

Käesolevat õpiobjekti saab kasutada erinevates olukordades: õppetöö läbiviimisel kontakttunnis, õppetöö korraldamisel kodu- või distantsõppel olles, õpilastele koduseid õpiülesandeid andes või nende õppetunnist eemaldamisel. Sellest tulenevalt saavad õpilased iseseisvalt oma teadmisi kontrollida käesolevas õpiobjektis loodud testide abil, kuid vajadusel saata ka tagasiside (näiteks fotod isevalmistatud toitudest) õpiülesande andnud inimesele. 

 

Põnevat avastamist ja katsetamist soovides

Daily Harjaks

Õpiobjekti " Teravili ja teraviljatoidud" autor

Viljandi, 2021