liivikeel

5.4. “Profesor Viitso līvlizt” / “Professor Viitso liivlased”

Leia filmist “Professor Viitso liivlased” (vt SIITkatkend vahemikus 19:16 kuni 21:26 ja otsusta, mis võiks sobida lünka.

– Mēg ………………………….. leţkīelkõks. Sīepierāst ku rāndakīelsõ ju u’m tuoisti lu’ggimi kui ……………………………. Un ku mēg lekšmā skūolõ, si’z ju rāndakīelsõ (mittõ) …………………………… i’z ūo un lu’ggõmõst mēg …………………………………… ja mēg paldīņ ikš-tuoi lu’ggõm, si’z se u’m kui mēg īž ūomõ oppõnõd siedā. Un minā ju ka, ku minā lugūb, minā ……………………………ne’i kierdõ lu’ggõ, ku minā leţkīeldõ lugūb. Ma lugūb, bet ma ……………………………, kui siedā u’m tī’emõst, bet mi’nnõn se …………………………… vä’ggi (kōgiņ). No ne’i se u’m, mis se võib tī’edõ.

– Skūolsõ ju set leţkīeldõ ……………………………, skūolsõ ju rāndakīeldõ i’z opāt. Ikš stuņḑ i’ļ nädīļ …………………………… ku minā lekš ……………………………. No mis se ikš stuņḑ se võib ……………………………. ja ä’b ūo mitikš rǭntõz.

– Vȯ’ļ mingizt …………………………… või …………………………… loulõ vȯ’ļtõ rāndakielsõ kēratõd, la’z ansambõļõn vȯ’ļ, mis ……………………………. rāndakīelsõ. Se vȯ’ļ Helsingis druktõd.

– Nǟ… minā ä’b tīeda, mi’nnõn ä’b ūo e’mmit …………………. või minā e’žmõks u’m rõkāndõn rāndakīeldõ või leţkīeldõ. Ma mõtlõb, ku mȯ’lmõd kīeld ….……… ī’ds āigas.

Vaata tervet filmi ja vasta küsimustele:

Grizelda KristiņKus Grizelda jelīz sīe film āigal?
a) Kurāmǭl
b) Ēstimǭl
c) Kanādsõ

Või ta mūoštiz rāndakīeldõ rõkāndõ?
a) Nǟ, jõvīst!
b) Set veitõ.
c) Äp.

Mits līvlizõks u’m profesor Tiit-Rein Viitso ku’bbõ pūtõn?
a) 59
b) 49
c) 65

Värsked postitused

    Värsked kommentaarid

    Kommentaare ei ole.