MOOC: Söömisest, joomisest ja informatsioonist

1. Orgaanilised biomolekulid

Antud teemas tuleb juttu:

  1. Bioelementidest: Mis on inimkeha põhibioelemendid? Mis on makrobioelemendid? Mis on mikrobioelemendid?
  2. Aminohapetest ja valkudest: Mis on aminohape? Millised on inimkeha essentsiaalsed aminohapped? Mis on peptiidid? Mis on valgud?
  3. Süsivesikutest: Mis on monosahhariidid? Mis on oligosahhariidid? Mis on polüsahhariidid?
  4. Rasvhapetest ja lipiididest: Mis on rasvhapped? Millised on inimkeha essentsiaalsed rasvhapped? Mis on oomega-rasvhapped? Mis on lipiidid?
  5. Kolesteroolist: Kas kolesterool on hea  või halb?

Kolmandate osapoolte sisu nägemiseks palun nõustu küpsistega.

knopka2.pngMeeldejätmiseks:

Tähtsaimad orgaanilised biomolekulid toidus on:

  1. Bioelemendid (biomineraalid) – makro- ja mikrobioelemendid
  2. Süsivesikud
  3. Aminohapped ja valgud
  4. Rasvhapped ja lipiidid
  5. Kolesterool


Accept Cookies