MOOC: Söömisest, joomisest ja informatsioonist

TEST: Aminohapped ja valgud

Antud test on mõeldud enesekontrolliks pärast video "Aminohapped ja valgud" vaatamist ja õppepeatükkidega tutvumist. Proovi test sooritada 100% peale ja kui ei õnnestu, siis keskendu õppematerjalile uuesti ning lahenda veelkord kuni maksimumpunktid saavutatud.

Bioloogiliselt funktsionaalne valkude struktuuriaste on:

Valkude biofunktsiooniks on:

Mitu erinevat aminohapet kodeeritakse translatsioonil inimorganismis? Kirjutage lahtrisse vastav number, arvestades, et ka selenotsüsteiin on kodeeritav.

Enamik valkudes olevad aminohapped on:

Valgu denatureerumine ehk:

Loomne toit on essentsiaalsete aminohapete poolest täisväärtuslikum kui taimne

Denaturatsiooni võib põhjustada:

Valgumolekulis iga üksteisele järgneva aminohappejäägi vahel on:

Ensüümid kui bioloogiliste reaktsioonide kiirendajad on olemuselt reeglina:

Millised neist aminohapetest on essentsiaalsed (asendamatud) ja peab toiduga saama?