MOOC: Söömisest, joomisest ja informatsioonist
1. Orgaanilised biomolekulid
Antud teemas tuleb juttu:
- Bioelementidest: Mis on inimkeha põhibioelemendid? Mis on makrobioelemendid? Mis on mikrobioelemendid?
- Aminohapetest ja valkudest: Mis on aminohape? Millised on inimkeha essentsiaalsed aminohapped? Mis on peptiidid? Mis on valgud?
- Süsivesikutest: Mis on monosahhariidid? Mis on oligosahhariidid? Mis on polüsahhariidid?
- Rasvhapetest ja lipiididest: Mis on rasvhapped? Millised on inimkeha essentsiaalsed rasvhapped? Mis on oomega-rasvhapped? Mis on lipiidid?
- Kolesteroolist: Kas kolesterool on hea või halb?
Meeldejätmiseks:
Tähtsaimad orgaanilised biomolekulid toidus on:
- Bioelemendid (biomineraalid) – makro- ja mikrobioelemendid
- Süsivesikud
- Aminohapped ja valgud
- Rasvhapped ja lipiidid
- Kolesterool