Teema 2: Takistuste muutmine tugevusteks

SDCE_clowdSee teema käsitleb, kuidas tegeleda projektijuhtimise negatiivsete juhtumitega ja kuidas neid muuta positiivseks. Selle mooduli läbinud õppijad peaksid suutma mõista juurdekasvu-uskumuse mõtteviisi kontseptsiooni ja selle loomise eeliseid.

 

SDCE4-2Pole midagi masendavamat kui tagasilöögi kogemine – kui midagi, mida teie või teie meeskond on teinud, ei lähe lõpuks nii, nagu lootsite. Kuid mõnikord on oluline meeles pidada, et see pingutus pole raisatud ja igaüks saab oma vigadest õppida – muutke need tagasilöögid edasiminekuks!

 

Tagasilöökide ümberkujundamine edasiminekuks:

Üks võimalus tagasilöögiga toimetulemiseks on käsitleda seda õppimisvõimalusena – teha kindlaks, mis läks valesti ja kuidas saaks grupis selliseid probleeme tulevikus vältida.

Vaadates tagasilööke sellistena, millega kõik rühmad mingil hetkel kokku puutuvad, võimaldab grupi liikmetel suurendada vastupidavust ja tulevikus sellistest tõketest läbi murda. Üks viis tagasilöökide positiivses valguses ümber kujundamiseks on omaks võtta juurdekasvu-uskumuse mõtteviisi.

Juurdekasvu-uskumuse mõtteviis on fikseeritud mõtteviisi vastand. Juurdekasvu-uskumuse mõtteviis viitab sellele, et saame oma vigadest õppida ja iga tehtud tagasilöök võib viia selleni, et muutume tugevamaks, vastupidavamaks ja võime lõpuks rohkem õppida.

Teadusuuringud seovad tugevalt inimesi, kes jälgivad juurdekasvu-uskumuse mõtteviisi, edukaks saamisega!

 

Vaadake juurdekasvu-uskumuse mõtteviisi asutaja Carol Dwecki kõnet!

 

SDCEvideo4_2https://www.youtube.com/watch?v=_X0mgOOSpLU

Enesekontrolli test

 

This project has been funded with support from the European Commission. The author is solely responsible for this publication (communication) and the Commission accepts no responsibility for any use may be made of the information contained therein.