Teema 1: Miks on usaldusväärsuse, usalduse ja suhete loomine võtmetähtsusega?

SDCE_clowdSee teema käsitleb, kuidas tudengite DKO meeskonda kujundada ja selles töötada. Kolmandas moodulis sisalduvale teabele tuginedes on selle teema õpieesmärgiks omandada teadmised selle kohta, kuidas luua inimeste rühm DKO projekti loomiseks, ning osata analüüsida, millised oskused meeskonnakaaslastel on ja kuidas neid rakendada, et töörühm oleks edukas.

 

SDCE6-1Usalduse ja usaldusväärsuse loomine on võtmetähtsusega

Usaldus on teie DKO projekti turundamisel oluline tegur. Kui teie projektil puudub usaldusväärsus, võib see olla inimeste jaoks vähem atraktiivne.

Usaldus ja usaldusväärsus võivad olla nii sisemised kui ka välised tegurid. Kui teie projektil puudub sisemine usaldusväärsus, võib teil olla raske leida vabatahtlikke, kes oleksid valmis teie projekti kallal töötama.

Välise usalduse puudumine võib tähendada, et inimesed ei tunneta projektiga seotud olemist ja nende toetus ei ole kättesaadav. See võib tähendada, et projekt võib ebaõnnestuda.

 

Kuidas luua usaldust DKO projekti vastu?

Üks kiiremaid viise, kuidas oma DKO projekti raames usaldust luua, on tagada, et teil on projekti jaoks õiged juhid. Juht, kes suhtub projekti kirglikult ja keskendub tugevalt usaldusele kui projekti väärtusele, suurendab tõenäoliselt usaldust nii sisemisel kui ka välisel tasandil.

DKO projekti loomisel saate järgida kolme sammu, mis aitavad luua usalduskultuuri.

Loe edasi, et rohkem teada saada…

1. samm usalduse loomiseks DKO meeskonnas

Esimene samm on läheneda võimalikele probleemidele/konfliktidele pigem meeskonna kui konkurentidena.

Kas teie DKO meeskonnas on oluline meeles pidada, et kõik teevad koostööd, et avaldada positiivset mõju projektile. Kui meeskonnaliige teeb vea, võtke see meeskonnana vastu ja lahendage see koos. Tagades oma meeskonnas usalduskultuuri, loote aluse oma DKO projekti edule.

2. samm usalduse loomiseks DKO meeskonnas

Teine samm on avatud suhtlemine, et tekitada usaldust.

Avatud ja selge suhtlus on võtmeelement, mis aitab luua DKO projektis ja meeskonnas tugevat usaldus. Kogu projektisisese ja -välise teabe läbipaistvus/selgus tagab, et meeskonnaliikmed ei tunne end kõrvalejäetuna ja valeinformatsioon ei levi kogu rühmas.

3. samm usalduse loomiseks DKO meeskonnas

Kolmas samm on tugeva suhtlemise harjutamine.

Kuigi see samm võib tunduda ilmne, on üks suurimaid usalduse allikaid üksteise kuulamine ja hea suhtlemine. Harjutades selliseid oskusi nagu aktiivne kuulamine ja tagades, et iga meeskonnaliige on ära kuulatud, võib see aidata lahendada probleeme kohe nende ilmnemisel. Kõiki meeskonnaliikmeid aktiivselt kuulates, võib see kaasa aidata ka tugevama meeskonna loomisele, kus kõiki austatakse.

 

Usalduse loomine kaugtöö meeskonnas

Arvestades, et meie maailm on Covid-19 tõttu nii palju muutunud, on oluline ka kindlaks teha, kuidas saab usaldust luua veebikeskkonnas.

Siin on mõned näpunäited usalduse suurendamiseks kaugtöö korral.

1. Looge suhted 1:1 kohtumistega

2. Julgusta meeskonnakaaslasi positiivsusega

3. Sea lühiajalised eesmärgid

 

 

Vaadake Ted Talk’i videot 7 töövahendist, mida kasutada, et luua ettevõte, mida inimesed saavad usaldada. 

SDCE_video6-1https://youtu.be/lJUrQKY_A5g?t=12

Enesekontrolli test

This project has been funded with support from the European Commission. The author is solely responsible for this publication (communication) and the Commission accepts no responsibility for any use may be made of the information contained therein.