Eestis turistina toiduelamuse otsingul

Maitsesoovitused eestlase igapäevaselt toidulaualt

Kui turist küsib, mis on Eesti rahvustoit, ollakse aastaajast sõltumata varmad vastama: kama, hapukapsad, verivorst ja sült. Kuid mõelge korraks, millal neid eestlasena ise viimati sõite? Suure tõenäsosusega talvisel suurpühal. Mida iseloomulikku sööb aga eestlane muul aastaajal? Siinkohal tulevad kasuks teadmised, mis võimaldavad tutvustada turistile eestlaste toite igapäevaseid toidulaual.

Mida võiks soovitada turistile Eestis süüa- juua, et kohalikke maitseid kogeda? Järgnevas loetelus on mõned soovitused välja toodud:

    • kohupiim ja kodujuustud:  kohuke, kodujuust, kohupiim, kohupiimakreemid;
    • hapupiimajoogid: jogurt ja hapupiim;
    • singid ja muud suitsutatud lihatooted;
    • teraviljatooted: must leib, kama;
    • suitsutatud, kuivatatud ja vinnutatud kala: suitsulest, kuivatatud Peipsi tint;
    • aed- ja köögiviljatooted: moos, hoidised;
    • konserveeritud kala: Räimerullid, Tallinna vürtsikilud, sprotid;
    • pagari- ja kondiitritooted: käsitsi valmistatud šokolaad; martsipan;
    • mesi;
    • mittealkohoolsed joogid: mahlad, kali;
    • alkohoolsed joogid: õlu, viin, Vana Tallinn.

 

 Kohuke ja kohupiimakreem

Kohuke ja kohupiimakreem (Allikas: Erilist Eestist).

Leib ja kama

Must leib, kama hapupiimaga, karask, kaeraküpsised (Allikas: Erilist Eestist)