3. Toidu koostis, märgistus ja -ohutus (ARTK.TK.014)

Toimumise aeg: 2019 ei toimu

Õppejõud: Tagli Pitsi, Kairi Ringo, Katrin Lõhmus, Külli Suurvarik, Külli Johanson, Siret Dreyersdorff, Anneli Tuvike, Mati Roasto.

Sihtgrupp: kõik tervishoiutöötajad, kes tegelevad toitumisalase nõustamisega

Hind: 190 EUR

Kursusel käsitletakse järgmisi teemasid:

  • toidugrupid, toidu valmistamine;
  • toiduohutuse tagamise põhimõtted;
  • toitumisuuringute erinevad liigid;
  • toitumisalased teemad ja terviseväited:  energiajoogid, mahetoit, transrasvhapped,  uuendtoit;
  • toidu märgistus, toidugruppide märgistus, toidu märgistusel esitatavad väited;
  • toidulisandid;
  • GM-toit;
  • toidu saasteained;
  • lisaained, lõhna-ja maitseained;
  • toiduga kokkupuutuvad materjalid;
  • toiduhügieen ja mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid, toidu säilitamine.

Registreerumine: lõppenud

E-kursus: https://moodle.ut.ee/course/view.php?id=3317