Kunstikool pärib…


Sündmuste sari „Kunstikool pärib…“ on Viljandi Kunstikooli loodud ja juhatab sisse Viljandi Pärandusfestivali.

4. septembrist kuni 4. oktoobrini 2024 toimub igal teisipäeval ja kolmapäeval algusega kell 16.30 kunstikooli õpilaste eestvedamisel Vabaduse platsi ümbruses erinäolisi päranditeemalisi ettevõtmisi. Iga sündmus kannab eraldi nime ja võtab tähelepanu alla mõne pärimusliku väärtuse – mõistatustest ja käpiku mustritest kuni puuriida ladumise kunstini.

Programm

4. septembril kell 16:30 „Kunstikool pärib – mis on suure õuna suurune, penikoorma pikkune?“ Tasuja puiestee puudele ilmuvad mõistatused.  

10. septembril kell 16:30 „Kunstikool pärib – mis on plekk?“ Tasuja puiestee ligidusse ilmuvad pilt-vanasõnad. (Plekk on piimanõu).

11. septembril kell 16:30 „Kunstikool pärib – miks on majal korsten?“ Kõik viljandlased on kutsutud puuriida ladumise kunsti töötuppa. Kas lapsed üldse on mõelnud, miks on osadel majadel korstnad, kui kaua on Viljandis ahjusid ja pliite köetud, mis see endaga kaasa on toonud jms.

17. septembril kell 16:30 „Kunstikool pärib – kus on sinu väiksed jalad?“ Vabaduse platsi lähedusse ilmuvad kalamotiivid, et pöörata tähelepanu Viljandi järve tähtsusele.

18. septembril kell 16:30 „Kunstikool pärib – mitu seppa peavad seda parandama?“ Vanalinna majade sepistatud detailide märkamise ja uurimise retk koos linnasepaga.

24. septembril kell 16:30 „Kunstikool pärib – kas muster oskab rääkida?“ Toimub pärimusmustrite teemaline tegevus.

25. septembril kell 16:30 „Kunstikool pärib – kes koorus tedremunast?“ Maagilise tedrepesa punumine.

1. oktoobril kell 16:30 „Kunstikool pärib – kas kivikuju mängu tead?“ Vabaduse platsi peenardesse ilmuvad kivikujukesed ja toimub kivikuju mäng.

2. oktoobril kell 16:30 „Kunstikool pärib – kas igal uksel on oma võti?“ Aktsioon, kus kogume kokku viljandlaste seisma jäänud võtmed, et luua installatsioon. Räägime sellest, kuidas nii lihtne ja igapäevane ese on pärimuslugudes saladuse lahendamise ja teadmiste sümbol.

4. oktoobril toimub suur PÄRIMUSPERFORMANCE.

Plaanides võib tulla vastavalt ilmale muudatusi.

Accept Cookies