Enesetest: Ettevalmistus infootsinguks

Sa said 3 punkti 5 -st
Your score was: 60 %

Proovi veel!

Testi tulemused

Küsimus:
Tulemus 1 / 1

Vikipeedia on hea allikas esialgse tausta saamiseks mingil teemal.

Vastus:
Esitatud vastusFeedback
Õige

Kuna kõik Vikipeedia artiklid ei ole kontrollitud, siis sisu poolest neist enamasti uurimistööks ei piisa, aga taustainfo leidmiseks ja kiireks seonduvate alateemade kaardistamiseks sobib see allikas väga hästi. Enne info kasutamist tuleb iga artikli väärtust eraldi hinnata.

Küsimus:
Tulemus 0 / 2

Kasutades loogikat ja/või Eesti Märksõnastikku, leidke, milline oleks sobiv vaste/sünonüüm alltoodud sõnadele.

 

Vastus:
ValikEsitatud vastusTagasisideHinnang

arvutipiraatlus

digitaalpiraatlus

Infootsinguks sobivad nii arvutipiraatlus kui digitaalpiraatlus. Täpseks märksõnaotsinguks, millest on juttu järgmise teema juures, kasutage Eesti Mäksõnastikus tumedas kirjas ära toodud kokkuleppelist märksõna digitaalpiraatlus. Sobivaks seotud märksõnaks selle temaatika juures on ka küberkuriteod.

correct

arvutisõltuvus

internetisõltuvus

Infootsinguks sobivad nii arvutisõltuvus kui ka internetisõltuvus. Täpseks märksõnaotsinguks, millest on juttu järgmise teema juures, kasutage Eesti Mäksõnastikus tumedas kirjas ära toodud kokkuleppelist märksõna internetisõltuvus. Rohkema materjali leidmiseks tasub kasutada ka inglisekeelseid mõisteid compulsive Internet use; computer overuse; IAD; Internet addiction disorder.

correct

veebisuhtlus

internetikeel

Infootsinguks sobivad nii veebisuhtlus kui ka võrgusuhtlus. Sünonüümideks on veel ka internetisuhtlus ja virtuaalsuhtlemine. Täpseks märksõnaotsinguks, millest on juttu järgmise teema juures, kasutage Eesti Mäksõnastikus tumedas kirjas ära toodud kokkuleppelist märksõna võrgusuhtlus.

incorrect

veebikeel

võrgusuhtlus

Infootsinguks sobivad nii veebikeel kui ka internetikeel, sünonüümideks on veel ka netikeel, e-kirjade argoo, netspeak, internet slang. Täpseks märksõnaotsinguks, millest on juttu järgmise teema juures, kasutage Eesti Mäksõnastikus tumedas kirjas ära toodud kokkuleppelist märksõna internetikeel.

incorrect

digitaalsed andmed

digitaalinformatsioon

Infootsinguks sobivad digitaalsed andmed ja digitaalinformatsioon, sünonüümideks on veel ka elektrooniline informatsioon. Täpseks märksõnaotsinguks, millest on juttu järgmise teema juures, kasutage Eesti Mäksõnastikus tumedas kirjas ära toodud kokkuleppelist märksõna digitaalinformatsioon.

correct
Küsimus:
Tulemus 1 / 1

Kust võib leida abi infootsingu alustamisel terminite täpsutamiseks?

Vastus:
ValikEsitatud vastusÕige vastus

Eesti märksõnastik

Sünonüümisõnastik

Vikipeedia

Erinevad terminoloogiat käsitlevad veebilehed või sõnastikud

Küsimus:
Tulemus 1 / 1

Algselt sõnastatud teemat ei tohi otsingute käigus muuta.

Vastus:
Esitatud vastusFeedback
Vale

Tohib küll. Paindlikkus teema sõnastamisel, olgu siis otsingute käigus leitud terminite asendamisel, täpsustuste või kitsenduste lisamine tuleb infootsingutel ainult kasuks.