Sissejuhatus

Õppematerjal „Karjääri kujundamine ja karjääriplaan“ tutvustab Sulle, kuidas endale sobivat ja rõõmu pakkuvat karjääri kujundada, sellel teel endale eesmärke seada,  karjääriplaani koostada ja selle alusel edukalt ning rõõmsalt toimetada.  

Materjal on mõeldud iseseisvaks õppimiseks eelkõige Sulle, põhikooli ja gümnaasiumi õpilane, et mõista, mis on karjäärikujundamine, miks see on vajalik ning kuidas endas karjääri kujundamiseks vajalikke oskusi arendada.  Lisaks saab teadmisi, kuidas õppida tundma iseennast ja oma võimalusi tööturul, kuidas seada eesmärke ja teha plaane oma unistuste poole liikumiseks.  Selle tulemusena tõenäoliselt suureneb Sinu karjääriteadlikkus ning Sa oskad teadlikumalt liikuda enda unistuste täitmise suunas.

Materjal on kasutatav ka kõigil teistel, kes soovivad luua endale rahuldust pakkuvat karjääri ning teha selleks karjääriplaani. Õppimine toimub 100% veebipõhiselt. Materjali läbimiseks kulub umbes 7 tundi. Soovituslik on seda teha osade kaupa.

Materjali omandamise edukuse hindamiseks ja eneseanalüüsiks on loodud harjutusi ja tööleht. Töölehe täitmiseks lae see endale arvutisse. Allalaetult saad seda endale salvestada ja soovi korral printida välja. Samuti leiad õppematerjalist video, mida vaadates saad mõelda enda tööõnne loomise peale.

Koostatud õppematerjal toetub mitmele allikale, mille loetelu leiad materjali lõpust.

Rõõmsat karjääriplaani loomist ja tegutsemist!

Õpiobjekti autor: Marju Põld
Karjääripõld OÜ
karjäärinõustaja ja koolitaja

MarjuPõldKarjääripõld