Tutvustus

sissejuhatus  Eetika on oskus tehe vahet selle, mida sa pead tegema ja mida on õige teha.

  Potter Stewart

sissejuhatus Eelteadmiste kirjeldus: Õpiobjekti ei eelda eelnevaid teadmisi eetikast ja jätkusuutlikust ettevõtlusest. Kasuks tulevad eelnevad ettevõtlusalased algteadmised, kuid need ei ole õpiobjekti läbimise eeltingimuseks.

sissejuhatus Õpiobjekti maht: (kuni) 8 h.

sissejuhatus Õpiobjekti eesmärk: Õpiobjekti eesmärgiks on anda ülevaade eetika, ärieetika ja jätkusuutliku ettevõtluse valdkonnast ning eetilisest jätkusuutlikkust ettevõtlusest.

sissejuhatus Sihtrühma kirjeldus: Õpiobjekti koostamisel on aluseks võetud Ettevõtluspädevuse mudel (https://xn--ettevtluspe-jfbe.ee/ettevotluspadevuse-mudel/), sellest väärtust loov mõtlemine ja lahenduste leidmine, konkreetsemalt alapädevus Eetilisus ja jätkusuutlikkus. Õpiobjekti sihtrühmaks on nii üliõpilased kui ka gümnaasiumiõpilased, kes on läbimas oma esimest ettevõtluskursust. Lisaks on kursus mõeldud ka alustavatele ettevõtjatele ja väikeettevõtjatele, kes soovivad rohkem teavet eetilise ja jätkusuutliku ettevõtluse kohta.

sissejuhatus Õpiväljundid

Õpiobjekti läbi töötanud õppur:

  • Omab ülevaadet eetika, ärieetika ja eetikakoodeksi põhitõdedest;
  • Teab jätkusuutlikkuse ja jätkusuutliku arengu põhialuseid;
  • Teab ettevõtlusega seonduvaid põhimõisteid ja mõistab ettevõtlusprotsessi olemus;
  • Teab peamiseid jätkusuutliku  ettevõtluse mõõtmise ja analüüsimise vahendeid;
  • Oskab koostada jätkusuutliku ettevõtluse PESTLE analüüsi;
  • Teab rohepesu kontseptsiooni ja oskab seda ära tunda;
  • Omab ülevaadet jätkusuutlikkuse hindamisest ja tunnustamise võimalustest Eestis;
  • Oskab analüüsida juhi käitumise eetilisust;
  • Mõistab eetilise jätkusuutliku ettevõtte kontseptsiooni.

Õpiobjekti saab kasutada iseseisvaks lugemiseks ja läbi töötamiseks. Materjali teoreetilisi aluseid aitab kinnitada lühitestid ja praktilist poolt aitavad kinnistada juhtumiuuringud ja aruteluülesanded.

sissejuhatus Õpijuhis

Ärieetika ja jätkusuutlik ettevõtlus õpiobjekt on üles ehitatud e-õppe formaadis ja eeldab õppijalt iseseisvat õppimist. Õpiobjekt on jagatud kolmeks põhimooduliks. Ühe mooduli läbimiseks on arvestatud eelduslikult 2-3 tundi. Kokku on õpiobjekti läbimiseks arvestatud u. 8 tundi. Kursuse läbimise eelduseks on arvutikasutuse oskus ja võimalused.

Õpiobjekt on disainitud abistama täiskasvanud õppijat eetilise jätkusuutliku ettevõtluse teema omandamiseks. Õpiobjekt sisaldab teoreetilisi materjale ja nende kinnistamisülesandeid. Lisamaterjalina on lisatud videolinke ja juhtumiuuringuid reaalsetest ettevõtetest.

Õpiobjekti läbimiseks on arvestatud 8 tundi, mis koosneb tööst teoreetilise käsitlusega ja kinnistamisülesannete lahendamisega. Suurem ajakulu (0,5-1h) on soovituslik planeerida juhtumiuuringute lahendamiseks.

sissejuhatus Õppematerjali ülesehitus

Õpiobjekt on üles ehitatud moodulite kaupa lähtudes eelteadmiste loogikast.

Õpiobjekt on ülesehituslikult jaotatud teoreetiliseks käsitluseks, mis hõlmab kuut teemavaldkonda: eetika, ärieetika, ettevõtlus, jätkusuutlikkus, jätkusuutlik ettevõtlus ning eetiline jätkusuutlik ettevõtlus. Teoreetilist käsitlust ilmestavad juhtumiuuringud koos kinnistamisülesannetega. Soovituslik on teemad läbida etteantud järjekorras, kuna sel viisil on võimalik saada materjalidest maksimaalne kasu.